de Regte Heijden

Wij Wim en Harriëtte van Roessel – van der Heijden hebben in Riel; koeienbedrijf “de Regte Heijden”. Onze boerderij en weilanden grenzen aan natuurgebied de Regte Heide.
Wij werken biologisch omdat dit het beste is voor bodem, plant, dier mens en omgeving. Op onze droge zandgrond kunnen onze gehoornde koeien, kalfjes en ossen vrijwel het hele jaar door buiten lopen in de (bos)weide. In een familiekudde, waar kalfjes bij de moederkoe mogen blijven, waar geen antibiotica wordt gegeven, waar de dieren gras met kruiden eten, gewoon hun hoorns mogen houden en veel bewegen om zo aan hun dagelijks voedsel te komen.

Onze bedrijfsfilosofie is; het samenwerken met de natuur, leren van de natuur en kijken hoe alles in de natuur functioneert. Wij hechten veel belang aan het op natuurlijke wijze houden van koeien. Om zo hoogwaardig en gezond voedsel te produceren.
Onze producten:
– dagverse zuivel: melk, yoghurt, karnemelk, boter, koeienvlaai (vanille), koeienvlaai (chocolade) en chocolademelk.
– rundvlees

Verder kregen we nog de vraag over ons ras van het rundvlees. Dit is verschillend. De kwaliteit van ons vlees zit in het voer wat de dieren krijgen,
Er is meer dan melk alleen!
…ZUIVEL. We maken zuivel van onze melk. Een heel belangrijke vergeten broer van melk is …VLEES.

Om melk te kunnen geven, moet een koe eerst een kalfje krijgen. Om de melkproductie te houden, moet ongeveer elk jaar een kalfje geboren worden. Van deze kalfjes is de helft een stiertje. Omdat wij vinden dat ook stierkalfjes in een kudde horen, blijven ze op het bedrijf tot ze slachtrijp zijn.

Ze weiden jaarrond, als het nodig is voeren we ze bij met alleen gras en hooi. Grasgevoerd, zo groeien ze in hun eigen (langzamere) tempo. Zonder antibiotica en inentingen.

SKAL nummer: 028092

info@deregteheijden.nl
www.deregteheijden.nl

Alle 11 resultaten